Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, που διοργανώνονται μάλιστα ταυτόχρονα, κάθε άνοιξη στην Κύπρο, τραβούν τα βλέμματα όσων ενδιαφέρονται για δόμηση, ανακαίνιση, ασφάλεια, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Πρόκειται για εκθέσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Πιο αναλυτικά, 15 χρόνια “κλείνει” το 2019 η έκθεση “Savenergy” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, στις αρχές Μαρτίου, με τη συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας, της Αρχής Ηλεκτρισμού της Μεγαλονήσου και του αρμόδιου Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ωστόσο, η έκθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο εκθεσιακό γεγονός, αν και τα ζητήματα ενέργειας μονοπωλούν αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον στην Κύπρο και έχουν στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη Μεγαλόνησο.

Εκτός από τη “Savenergy”, μία ακόμη έκθεση, αυτή που αφορά το περιβάλλον και τις τεχνολογίες νερού, διοργανώνεται παράλληλα στον ίδιο χώρο. Έτσι, αν η πρώτη έκθεση αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και όλες τις νέες μεθόδους που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε αυτόν τον τομέα, η δεύτερη έκθεση, υπό τον τίτλο “Envirotec” αφορά την παρουσίαση των πλέον σύγχρονων τρόπων για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δόμηση, ανακαίνιση, ηλεκτρισμός

Ωστόσο, ο κύριος διοργανωτής των εκθέσεων αυτών, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, αντιμετωπίζει πιο ολοκληρωμένα το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, εκτιμώντας ότι τα δύο αυτά σχετίζονται άμεσα με τη δόμηση ή την ανακαίνιση. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε την ταυτόχρονη διοργάνωση άλλων δύο εκθεσιακών γεγονότων: της έκθεσης “Constructions” και της έκθεσης “Electro.net”.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, την επιχείρηση, ακόμη και στη μετακίνησή τους, όπως επίσης και εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ίδιο το περιβάλλον.

Μπορούν επίσης να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες για ό,τι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται στον τομέα της δόμησης και της ανακαίνισης, με στόχο το οικονομικό τους όφελος.