Ένα πανόραμα κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών προσφέρει η σχετικά καινούρια έκθεση “Made in Cyprus”, που οργανώθηκε για πέντε συνεχή χρόνια στη Λεμεσό από το World Trade Center της Κύπρου και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η όμορφη Λεμεσός είναι, επί πέντε συναπτά έτη, η πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της αμιγώς κυπριακής αυτής έκθεσης. Στα “περίπτερά” της, που εκτείνονται εντός αλλά και εκτός του πολιτιστικού κέντρου Τρακασόλ, ο επισκέπτης θα απολαύσει τα προϊόντα που παράγει ο ευλογημένος αυτός τόπος, τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, αλλά και τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από την Κύπρο.

Για τρεις μέρες, το πολιτιστικό κέντρο Τρακασολ γεμίζει από Κύπρο. Περισσότερα από 2.000 προϊόντα της κυπριακής γης, αλλά και υπηρεσιών κυπριακών επιχειρήσεων, προβάλλονται μέσω της έκθεσης. Οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί καθώς αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι στη διοργάνωση του 2018, η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη και οι εκθέτες αυξήθηκαν τόσο (ανήλθαν σε πλέον των 90), που κρίθηκε αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί και ο εξωτερικός χώρος του πολιτιστικού κέντρου Τρακασόλ της Λεμεσού.

Προϊόντα και υπηρεσίες

Μικροπαραγωγοί που εκθέτουν δικά τους, παραδοσιακά προϊόντα, μέχρι και μεγαλύτερες εταιρίες με πιο μαζική παραγωγή βρίσκουν “βήμα” μέσω της έκθεσης αυτής για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Κρασί, διάφορα εδέσματα, λάδι, χειροποίητα αντικείμενα και πολλά άλλα εκθέματα διαφημίζουν την Κύπρο και τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στατιστικά στοιχεία, οι επισκέπτες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ ήδη περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν την έκθεση “Made in Cyprus”.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, το εκθεσιακό αυτό γεγονός συνδέεται κατεξοχήν με την ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας, την τόνωση της εξωστρέφειας των κυπριακών προϊόντων, την προβολή των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων, που είναι η εξαιρετική ποιότητα και η ποικιλία.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών των κυπριακών εταιριών, οι οποίες επίσης έχουν ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση.